Eldrup: Rabat-dom påvirker ikke regnskab

TV 2 vil foreløbig ikke hensætte penge til de erstatningssager, tv-stationen risikerer at tabe til SBS og Viasat, efter fredagens dom i Højesteret.

Fredagens dom i Højesteret, der gav Viasat og SBS medhold i, at TV 2's årsrabat er misbrug af tv-stationens dominerende stilling, får ikke konsekvenser for det årsregnskab, der er på vej fra TV 2.

"Vi er ved at lægge sidste hånd på årsregnskabet, og der vil vi selvfølgelig nævne sagen, men der bliver ikke tale om at hensætte penge til eventuelle erstatninger. Det er ikke fordi, vi ikke tager dommen alvorligt, men fordi det er helt umuligt at sætte tal på," siger Merete Eldrup, der af gode grunde ikke mener, at de beløb, der har været fremme i pressen (det drejer sig om krav på cirka 350 mio. kr. fra Viasat og 85 mio. kr. fra SBS), kan gælde som pejlemærker for TV 2. Bevisbyrden ligger hos modparten.

"Man skal huske, at vi har ikke fået en dom for, at rabatten har haft "indlåsende" effekt, men at den har kunnet virke sådan. Jeg har ikke talt med nogen endnu, der forestiller sig, at de beløb kan blive aktuelle, men nu må vi se," siger Merete Eldrup, der ikke vil udelukke, at det bliver aktuelt at hensætte penge til erstatninger på et senere tidspunkt.

"Vi må se, hvad der tegner sig af sager, og så kigge på det igen," siger Merete Eldrup, der ikke for nuværende vil komme med et bud på, hvornår en ny rabatstruktur er på plads på TV 2.

"Det er klart, at vi har været forberedt på, at det her kunne ske, men vi kan ikke ændre rabatstrukturen fra den ene dag til den anden, og det må vi have en dialog med Konkurrencestyrelsen om," siger hun og pointerer, at TV 2 ikke har stoppet igangværende forhandlinger med annoncører i kølvandet på dommen.

"Vi havde håbet på en anden afgørelse, men vi fortsætter med at lave aftaler. Langt hovedparten af vores salg bliver ikke påvirket af dommen."

"Det er klart, at det er en stor dom på den måde, at den åbner for erstatningssager, men omvendt er det kun et lille hjørne af vores rabatstruktur, det drejer sig om. Og så kan man selvfølgelig spørge, hvorfor har vi ikke fjernet den noget før, men det har vi ikke, fordi den er udbredt på markedet og efterspurgt," siger Merete Eldrup.

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu