Medieforhandlinger fortsætter fredag

"Jeg er ikke så optimistisk, som jeg har været". SF's Holger K. Nielsen tvivler på et bredt medieforlig - forhandlingerne fortsætter i morgen kl. 12.

Udsigten til et nyt medieforlig af den brede slags, som der blev indgået sidst, er ikke de bedste, lyder vurderingen fra Holder K. Nielsen, medieordfører for SF. Afstanden mellem parterne er stadig stor, når det gælder DR, og brobyggeret så godt som gået i stå, mener han.

"Jeg er ikke så optimistisk, som jeg har været. Det virker som om, at Per Stig ikke har så stor bevægelsesfrihed, der har i hvert fald ikke været meget bevægelse i DR-spørgsmålet. En del af de borgerlige partier som Venstre og Dansk Folkeparti har kørt kampagne og vil udhule DR, og det er det, vi ser," siger Holger K. Nielsen.

"Der er mange ting i spil, men det handler om, hvor meget DR skal bløde, hvor mange penge den nye radiokanal skal have, og hvordan den skal se ud. Radiokanalen er Per Stigs idé, og så prøver vi at se, om vi kan få indflydelse på den, men vi ønsker den ikke," siger Holger K. Nielsen, der oplyser, at parterne mødes igen i morgen kl. 12 til nye forhandlinger.

Kommer der et forlig i morgen?

"Nej, det gør der under ingen omstændigheder - i hvert fald ikke hvis man ønsker et bredt forlig," siger Holder K. Nielsen, der til gengæld ser en risiko for, at parterne går hver til sit i morgen og en gang for alle dropper forsøget på at nå til enighed om DR, så det ender med et smalt forlig. Lige som Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen gør Holger K. samtidig klart, at et smalt medieforlig nu vil være ensbetydende med et nyt medieforlig inden for kort tid - hvis oppositionen får flertallet efter næste folketingsvalg.

"Får vi muligheden, så vil noget af det første, vi så gør, være at lave et nyt medieforlig. Så er vi ikke længere bundet af tidligere aftaler om DR - men det gælder også privatiseringen af TV 2," siger Holger K. Nielsen, der dermed får slået fast, at de årelange privatiseringstanker om TV 2 vil blive arkiveret, hvis oppositionen kommer til fadet, som de fleste meningsmålinger tyder på i øjeblikket.

- LR

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu