Regeringen medieudspil er offentliggjort

MediaWatch

Men som modydelse skal DR og TV 2 være indstillet på en højere grad af samarbejde, som reducerer den indbyrdes krig om køb af rettigheder og som delvist koordinerer programlægningen, skriver Politiken.

Styrkelsen af de to offentlige tv-stationer skal først og fremmest ske på indholdssiden. De skal fastholdes på forpligtelsen til at sende dansk fjersyn.

Deres primære opgave er at formidle og udvikle dansk identitet og kultur som modvægt til, hvad kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) betegner som »en gang international grød«.

I et foreløbigt oplæg til de politiske forhandlinger om et nyt medieforlig præciserer ministeren direkte, at stationerne bør prioritere ressourcerne på bedre programmer frem for på nye teknologiske tjenester og tilbud.

Med sin understregning af en styrkelse af DR og TV 2 som hovedsigtet for regeringens mediepolitik de kommende år tager kulturministeren samtidig skarpt afstand fra EU-Kommissionens tanker om, at licenspenge kun må bruges til programtyper, som det kommercielle marked ikke vil levere.

Tværtimod siger Elsebeth Gerner Nielsen, at »jeg går ikke ind for, at public service-stationerne skal være niche-tv. Regeringen vil fastholde, at vi selv skal definere stationernes opgaver. Det vil være ødelæggende for hele public service tanken, hvis vore stationer kun måtte producere programmer, som de kommercielle kanaler ikke ønsker at bringe«.

Uden at sætte tal på er det regeringens indstilling, at der i næste forligsperiode fra 2001 til 2005 afsættes øgede licensmidler til DR og TV 2.

Ministeren anser det dog for urealistisk at indfri stationernes egne ønsker, som indebærer en licensstigning det første år på ca. 30 pct. Men hvor licensen under den nugældende aftale er steget med godt 3 pct. årligt svarende til pris- og lønudviklingen, lægger kulturministeren op til en stigning, som vil være højere end inflationen.

Udspillet opfordrer de to offentlige tv-stationer til at satse mere på interaktive muligheder, on-line aktiviteter samt multimedieproduktion, og på radiosiden skal digital produktion gøres permanent, så også andre end DR får adgang til at udnytte de nye teknologiske muligheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu