Forhandling om nye overenskomster bliver sat på pause

Danske Medier Arbejdsgiver og Dansk Journalistforbund er stødt midlertidigt på grund under forhandlinger om nye overenskomstaftaler, der skal erstatte de eksisterende om få uger. Det skyldes manglende enighed.
Foto: Ole Lind/Ritzau Scanpix
Foto: Ole Lind/Ritzau Scanpix

Der er blevet trykket på pauseknappen i forhandlingerne mellem Danske Medier Arbejdsgiver og Dansk Journalistforbund. Sidstnævnte udpeger manglende enighed som årsag til, at parterne har givet hinanden "en tænkepause", efter det fjerde møde mellem parterne blev afholdt 4. februar. Det fremgår af en meddelelse på Dansk Journalistforbunds hjemmeside.

De nye overenskomster skal træde i kraft 1. marts og erstatte de nuværende, der gælder omkring 2000 ansatte på dagbladsområdet. På det seneste møde drejede samtalen sig blandt andet om freelancere, efteruddannelse, arbejdsmiljø og fritvalgsordning samt flermedialitet og videreudnyttelse, oplyser Dansk Journalistforbund.

"Parterne nåede ikke til enighed om emnerne, og efter knap fem timers forhandling enedes de om at give hinanden en tænkepause. Der blev ikke aftalt en ny mødedato," skriver forbundet på sin hjemmeside.

Torsdag mødes forbundets forhandlingsudvalg for at diskutere det hidtidige forløb samt aftale, hvad der skal prioriteres de sidste 14 dage af forhandlingerne.

Blandt punkterne på Dansk Journalistforbunds ønskeliste til forhandlingerne er et løft af bundniveauet for grundlønnen fra de nuværende godt 20.000 til 26.000 kr. Derudover har forbundet oplyst, at det også vil stille krav om bedre forhold for freelancere. På den anden side har arbejdsgiversiden stillet krav om større fleksibilitet og hold i lønudgifter.

DJ vil have grundlønnen løftet i ny overenskomst

DJ udpeger hovedfokus forud for overenskomstforhandlinger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu