Kwon: Ingen problemer i TV Avis-case

Under temaet "casecasting" causerer dagbladet Information i en satirisk klumme over TV Avisens jagt på- og problemer med at finde den helt almindelige dansker som case i deres nyhedsindslag. Som eksempel fremhæves et indslag i tirsdagens 18.30-udgave af TV Avisen, hvor en Eilif Nørgaard optræder som case i en historie om indbrud i privathjem.
MediaWatch

Under temaet "casecasting" causerer dagbladet Information i en satirisk klumme over TV Avisens jagt på- og problemer med at finde den helt almindelige dansker som case i deres nyhedsindslag.

Som eksempel fremhæves et indslag i tirsdagens 18.30-udgave af TV Avisen, hvor en Eilif Nørgaard optræder som case i en historie om indbrud i privathjem.

"Hvad, der imidlertid ikke var plads til at indskyde i det halvanden minut lange indslag, var, at selvsamme Eilif Nørgaard er administrerende direktør i et mindre forsikringsselskab, der lever af blandt andet at sælge indboforsikringer til danske husstande," skriver Information.

Hos TV Avisen bider satirens indirekte kritik ikke på - dels optræder casen som bestyrelsesmedlem i en grundejerforening og ikke som forsikringsdirektør i det pågældende indslag, dels er der tale om satire og ikke seriøs journalistik i Information, siger TV Avisens souschef Jacob Kwon, der her svarer på Mediawatch' spørgsmål om casen.

Information fremhæver i en satirisk klumme, at I har brugt en forsikringsdirektør som case i et indslag om indbrud i et villakvarter uden at oplyse, at han også arbejder med forsikringer. Synes du, at det er problematisk?

“Man skal huske, at der er tale om, at Information har lavet satire på den sag. Det undrer mig sådan set ikke, men det undrer mig, at Mediawatch vil lave seriøs journalistik ud af noget, der er et satirisk indslag.”

Men satire eller ej, er det vel ikke forkert at spørge til, om ikke det er problematisk, at I ikke oplyser, at casen er direktør i et forsikringsselskab?

“Nej, det er det ikke, men Information har jo ikke ment, at det var problematisk, siden de har lavet satire på det frem for seriøs journalistik.”

Vil det sige, at du synes det er overdrevet at spørge kritisk til brugen af den konkrete case?

“Ja, det er langt overdrevet. Casen er et bestyrelsesmedlem i en grundejerforening, som har hyret et privat vagtværn til at patruljere i deres område. Casen har haft indbrud, og det ville han synes var færdeligt desuagtet, at han også er ansat i forsikringsbranchen.”

Synes du ikke, at eksemplet her er uheldigt set i lyset af den kritik I har fået for nylig for at bruge politisk farvede cases?

“Nej, overhovedet ikke, og jeg betragter det ikke som om vi får kritik, men som et satirisk indslag i Information, der har et glimt i øjet.”

Synes du, at medierne jagter kritiske historier om TV Avisen?

“Nej vi stiller gerne op til kritik, og vi vil gerne ses efter i kortene. I øvrigt synes seerne jo, at vi er det mest troværdige medie, ifølge en undersøgelse i går, men der går selvsving i branchen, når satire gøre til en alvorlig kritik, så det bør man være kildekritisk omkring.”

Men MediaWatch har vel lov til at spørge dig om, hvordan du forholder dig til en oplysning, selv om vi har den fra et satirisk indslag?

“Ja, I er i jeres gode ret til at lave journalistik på det, men jeg er også i min gode ret til at finde det latterligt.”

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu