DJ: Berlingske-journalister skal i arbejde i morgen

Strejken på Berlingske og B.T. er overenskomststridig, så Journalistforbundet forventer, at medarbejderne genoptager arbejdet i morgen.
MediaWatch

Den nuværende strejke blandt medarbejderne på B.T. og Berlingske er i strid med overenskomsten, fordi den ikke er opstået i forbindelse med overenskomstforhandlinger. Derfor kan DJ ikke støtte den.

"Vi opfordrer dem til at, at de på et medarbejdermøde beslutter at gå tilbage på arbejde i morgen," siger næstformand i DJ Lars Werge.

Hvad sker der hvis ledelsen ikke kommer medarbejderne i møde, og de finder det nødvendigt at fortsætte strejken?

"Vi smider dem ikke ud af forbundet, hvis ikke de går tilbage på arbejde, men det regner vi med, at de vil gøre. Det er jo et signal at sende til ledelsen, at man i dag strejker, og det vil den nok også lytte til," siger Lars Werge og påpeger, at der er flere møder i eftermiddag, såvel som forhandlinger, der skal genoptages i weekenden.

Han understreger, at strejken er en konsekvens af en stor sparerunde.

Alligevel udbrød strejken ikke umiddelbart efter sparerunden, som blev meldt ud tidligere på måneden. Dog stod det i går klart, at sparerunden indebærer, at tillægget Boligen skal laves ude af huset, som medarbejderne gjorde opmærksom på i et brev til ledelsen.

Lars Werge ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der er årsag til, at strejken kommer netop nu.

"Det er en ophobning af forskellige ting, og så har noget været dråben, der fik bægeret til at flyde over, men det er ikke kun en ting, der har udløst strejken," siger Lars Werge.

Mediawatch erfarer, at det især er spørgsmålet om omplacering af medarbejere fra nedlagte stillinger til andre stillinger i organisationen, som er en af de tungtvejende årsager til strejken.

På et webcast fra Mecom-ledelsens møde med investorerne i forbindelse med præsentationen af selskabets nye strategi, som indebærer at lukke urentable udgivelser, som for eksempel Urban, kom det også frem, at mulige måder at spare penge på kan være at udlicitere forskellige opgaver, herunder altså også avistillæg.

Berlingske-ledelsen udtrykker i dag beklagelse over arbejdsnedlæggelsen, som ikke umiddelbart har forståelse for, ifølge pressemeddelelsen fra koncernchef Lisbeth Knudsen.

Her siger hun blandt andet, at "det er svært at forstå, at en nødvendig nedbemanding på 3,5 procent ud af 2500 medarbejdere i hele Berlingske Media, og indenfor alle medarbejdergrupper og afdelinger, kan give den reaktion på Berlingskes og B.T's redaktioner".

Hun understreger samtidig, og i modstrid med medarbejdernes opfattelse, at der har været "et konstruktivt forhandlingsforløb, hvor vi har imødekommet en række ønsker om både fratrædelsesordninger og omrokeringer af fyringstruede til andre jobs".

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu