Bureau-roser til JP, Berlingske og Politiken

I går kom det frem, at de konkurrerende dagblade i JP/Politikens Hus og Berlingske Media er gået sammen om at tilbyde annoncørerne annonceringsværktøjet ‘predictive behavioural targeting’ (PBT) i et nyt annoncenetværk på tværs af jp.dk, b.dk og pol.dk Den nyhed afføder stort set entydig ros fra GroupM bureaugruppen - bedre sent end aldrig, lyder det.
Per Fanefjord Laursen

I går kom det frem, at de konkurrerende dagblade i JP/Politikens Hus og Berlingske Media er gået sammen om at tilbyde annoncørerne annonceringsværktøjet ‘predictive behavioural targeting’ (PBT) i et nyt annoncenetværk på tværs af jp.dk, b.dk og pol.dk

Den nyhed afføder stort set entydig ros fra GroupM bureaugruppen - bedre sent end aldrig, lyder det.

“Med predictive behavioral targeting går online markedsføring ind i en ny æra. For selvom man siger, at online er det mest dokumenterede medie, har der manglet målrettethed i form af målgruppe-indkøb og styring af frekvens på tværs af mediesites,” siger Trading Director Kenneth Brenøe, GroupM.

Han er særligt tilfreds set i lyset af, at aviserne tøvede med at inddrage denne teknologi for fire, fem år siden, da flere selskaber stod klar til at sælge den.

“Vi og andre mediebureauer prøvede at overtale de største online-medier til fælles at købe et system, der gjorde det muligt at lave PBT på tværs af mange sites. Men medierne var afvisende.”

Indkøb på tværs af medier
For mediebureauerne gælder det om at kunne købe målgrupper på tværs af mediehusene og sites og derved også kunne købe dækning og frekvens på tværs af flere medier, forklarer GroupM's centrale indkøbschef.

“Det bliver nu muligt, og det er meget positivt for markedet. De store avishuse har jo selv lukket trediepartsnetværk ind på markedet, og derfor er konkurrencen nu intensiv inden for dette område og vil kun blive større i fremtiden, hvor flere trediepartsnetværk helt klart vil se dagens lys.”

Kenneth Brenøe henviser til, at det internationale annoncenetværk  Specific Media kom først og beviste, at predictive behavioral targeting og behavioral targeting er en god idé.

Opgør med ‘spray og pray’
Direktør Henrik Abraham hos Maxus, der er en del af GroupM, kritiserede for få dage siden netop dagbladehusenes langsomme reaktionstid. Nu roser han, at de store dagblade følger med tiden.

“Det vigtigste ved PBT er, at resultatet for vores kunder er bedre end den tidligere mere "spray and pray"-agtige måde at indkøbe online-medier. Jeg glæder mig over tiltaget og håber, at berigelsen vil medføre en forbedret kampagneeffekt for vores kunder.”

Mediehuse kan vinde højere kontaktpris
Den gode nyhed for Berlingske Media og JP/Politikens hus er, at de nu i højere grad kan sælge deres eksponeringer segmenteret og mere præcist.

“Det betyder større effekt for annoncørerne og kan derfor også aflede større indtjening per eksponering til mediehusene. Det kræver dog den rette prissætning, hvor effekt og pris hænger sammen,” siger Kenneth Brenøe.

Kenneth Brenøe undrer sig dog over, at aviskoncernerne ikke indgår ét fælles netværk, hvor Ekstra Bladet og B.T. er med - formiddagsaviserne har et selvstændigt PBT-netværk, som er baseret på samme teknologi fra tyske Nugg.ad, og som Ebay også indgår i. Det synes ulogisk, at man vil have to forskellige netværk og samarbejder i samme mediehuse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu