Mørklægning af Se og Hør-kilder for retten i dag

Kildebeskyttelsen kan komme til at stå vejen for Københavns Vestegns Politis efterforskning af Se og Hør-skandalen. Sagen bliver i dag taget op i Østre Landsret.
Foto: Aller Media
Foto: Aller Media

Østre Landsret skal i dag tage stilling til, om kildebeskyttelsen kan forhindre Københavns Vestegns Politi i at trawle Se og Hør-journalisters computere og mobiltelefoner igennem for at finde spor i den straffesag, der er undervejs i forbindelse med medieskandalen.

Aller vil omlægge Se og Hør 

Politiets efterforskere beslaglagde materialet allerede i juni, men de har ikke haft mulighed for at gennemgå det, fordi Aller umiddelbart efter nedlagde protest. Politiet fik ellers i byretten lov til at gå Se og Hør-journalisternes udstyr igennem for at opklare en række spørgsmål om den hemmelige kreditkortkilde i Nets, som gennem en længere årrække ulovligt har lækket oplysninger til bladets medarbejdere, men Aller Media kærede afgørelsen til landsretten.

Argumentationen lød, at kildebeskyttelsen måtte gælde, fordi politiet brugte et enkelt strafbart forhold til at gå på en bred fisketur i de digitale kilder. Politiet omtaler arbejdet som nødvendigt i forhold til at efterforske de strafbare forhold.

Tv2 News har talt med næstformand i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, og han håber, at Østre Landsret vil give Se og hør medhold.

"Når først mediet - journalisten - har afgivet kildebeskyttelse til kilden, så skal man stå inde for det. Og derfor er det så vigtigt, at det her ikke bliver tilgængeligt," siger han.

Her er konklusionerne i Aller-rapporten 

Sagen kom frem i slutningen af maj, hvor den tidligere Se og Hør-journalist Ken Rasmussen udgav romanen "Livet, det forbandede", som skitserede en lignende skandale i et fiktivt univers. Siden blev det klart, at en hemmelige kreditkortkilde ulovligt havde solgt oplysninger til Se og Hør - også i den virkelige verden - gennem en fireårig periode med en række højtstående medarbejderes viden, og sagen er siden blevet kaldet den største skandale i dansk mediehistorie.

Østre Landsret behandler sagen klokken 12 torsdag.

TV 2: Lise Bondesen sigtet i Se og Hør-sag

Aller-rapport trækker Pinborg ind i Se og Hør-sag

Aller fyrer regnskabschef efter Se og Hør-skandale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu