Rigsadvokat koncentrerer efterforskning af voksende Se og Hør-sag

Københavns Vestegns Politi får større ansvar og spillerum for efterforskningen af Se og Hør-sagen, efter Rigsadvokaten har besluttet at samle opklaringsarbejdet her.

Opdateret kl. 19.02 med kommentar fra Bent Isager-Nielsen.

Rigsadvokaten har i dag besluttet, at Københavns Vestegns Politi skal samle efterforskningen af Se og Hør-sagen og evt. andre strafbare forhold, som udløber fra den. Det fremgår af en pressemeddelelse fra politiet.

"Jeg vurderer, at det er fornuftigt at koncentrere kræfterne ét bestemt sted. Derfor har jeg besluttet, at Københavns Vestegns Politi skal samle efterforskningen og indtil videre koordinere alle eventuelle straffesager om Se & Hør i bred forstand," siger rigsadvokat Ole Hasselgaard.

Som hovedregel undersøger og retsforfølger politikredsene forbrydelser med gerningssted i egen politikreds. Fordi Nets ligger i Ballerup, var det derfor Københavns Vestegns Politi, som indledte efterforskningen af Se og Hør-sagen i for en måned siden.

Siden har sagen som bekendt udviklet sig, og eftersom der kan være begået strafbare forhold i andre politikredse, tager rigsadvokaten skridtet til at samle arbejdet samme sted, så den ikke spredes over flere kredse.

"Det betyder, at vi naturligvis kigger på alt, som kan være relevant at inddrage i sagen. Får vi en mistanke om, at der er begået noget strafbart, er det naturligvis vores opgave at se nærmere på det," siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, Københavns Vestegns Politi i meddelelsen.

Skal man se det som udtryk for, at I forventer, sagen vil vokse ud over efterforskningen af Nets-lækken?

"Man kan se det som et udtryk for, at sagen meget vel kan vokse ud over Nets-forholdet," siger Bent Isager-Nielsen til Mediawatch.

I meddelelsen oplyser han videre, at en mistanke kan vækkes fra flere steder, f.eks. via anmeldelser fra ofre, forklaringer fra vidner eller sigtede, materiale fundet ved ransagninger, politiets egen efterforskning eller oplysninger i pressen om f.eks. aflytning. Det sidste har i dag været emnet for dagens dækning af Se og Hør-sagen, hvor DR har bragt en historie baseret på anonyme kilder om, at Se og Hør overvejede aflytning af kronprins Frederiks mobil i 2003. Oplysningerne er kommet frem i forbindelse med DR-dokumentaren 'Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør', der sendes i aften. Kommer der oplysninger frem her, der kalder på nærmere undersøgelse, kan Vestegnens Politi nu udvide sin efterforskning med det samme.

Københavns Vestegns Politi dækker de storkøbenhavnske forstadskommuner - men ikke Frederiksberg og Københavns Kommune, hvor Aller Medier har sit hovedkvarter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu