Se og Hør-forfatter: Kreditkort-overvågning stod ikke alene

Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen indikerede i Deadline i går, at andre ulovlige metoder ala hacking og telefonaflytning også kan have været i spil på Se og Hør.
Foto: Fra DR2 Deadline
Foto: Fra DR2 Deadline

Tip om kendtes kreditkort-træk var måske ikke de eneste ulovligt indhentede oplysninger, der florerede på Se og Hør.

Det mere end antydede forfatter og tidligere journalist på Se og Hør Ken B. Rasmussen, da i han i går i Deadline på DR2 blev spurgt, om der også blev brugt News of the World-metoder på Se og Hør:

Hvad med andre metoder? ... Vi har set fra Storbritannien - telefonaflytning, hacking af computere, er det noget, du ved, der fandt sted?

”Det er så første gang, jeg får det spørgsmål, for det er ikke noget, jeg berører i bogen, men … nej, skal vi ikke vente med den,” lød svaret i første omgang fra Ken B. Rasmussen, der dog uddybede, da Adam Holm gentog spørgsmålet, om det var sket:

”Ikke i så systematisk omfang som overvågningen med kreditkort, sådan kan jeg sige det i hvert fald," sagde Ken B. Rasmussen.

"Men lad mig sige det på den måde, at der var ikke nogen metoder, som ikke var i orden på den ene eller anden måde. Det, det drejede sig om, var at få historien hjem. Og der var en stemning om, at når man kom hjem med en eller anden fantastisk historie, og man havde fået den i kassen - så blev der sgu ikke spurgt om, hvad man havde gjort for at få den i kassen. Det var bare high fives over hele linjen, og det blev det der rush, man som menig journalist jagter. Det var fedt. Det var fedt at komme hjem med en fed historie, og det var fedt at få den på forsiden. Hvordan man fik den på forsiden, det var der ingen, der spurgte om."

Ledelsen vidste besked

Ifølge Ken B. Rasmussen kan omfanget af ulovlige metoder i jagten på kendis-scoop på Se og Hør altså have været større end hidtil antaget. I den forløbne uge er det kommet frem, at Se og Hør i en årrække - angiveligt fra 2008 til 2011 - har fået og brugt personfølsomme informationer lækket af en IT-ekspert ansat i det tidligere PBS, i dag Nets. Det blev i går bekræftet af endnu en kilde, den nuværende Se og Hør-reporter Kasper Kopping, der tilsyneladende selv har været sammen med lækken flere gange.

Både Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen har peget på, at ledelsen på Se og Hør godkendte og opfordrede til metoderne. Det gælder de to tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, samt den tidlgiere nyhedschef Lise Bondesen, der i går forlod Ekstra Bladet efter at have stået frem og bekræftet sit kendskab til kendisovervågningen i sin tid på Se og Hør. Også udgiverdirektør Per Ingdal, der har været midlertidig chefredaktør på bladet i perioden skulle ifølge flere have vidst, hvad der foregik.

I går kunne MediaWatch afsløre, at den allerøverste del af Aller-organsationen tidligere har valgt at se igennem fingrene med viden om ulovligheder på den norske udgave af Se og Hør.

I 2006 blev overdirektør i Aller Holding Erik Aller, der er bestyrelsesformand for norske Aller, i et notat fra den daværende chefredaktør for norsk Se og Hør orienteret om, at bladet betalte sorte penge til kilder og havde hemmelige kilder i kreditkortselskaber og flyselskaber.

Tys-tys kilde vil tale med politiet

Politiet har i denne uge indledt afhøringer i sagen, herunder Ken B. Rasmussen som en af de første.

I går tog den hemmelige tys-tys kilde selv kontakt til politiet gennem sin advokat. På nuværende tidspunkt hverken erkender eller nægter han noget, oplyste hans advokat Michael Juul Eriksen til BT i går.

Sagen om Se og Hør fik i går flere tv-værter til at blive væk fra Billed-Bladets årlige TV-Guld-prisuddeling, som også Allers direktion fravalgte.

I dag skriver Eb.dk, at sagen også rammer Aller direkte på pengepungen, da dagligvarekæden Lidl har udelukket Se og Hørs hjemmeside blandt de websites, Lidl annoncerer på.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu