Hjemsendt EB-chef bekræfter ulovlig Se og Hør-praksis

Den tidligere nyhedschef på Se og Hør, Lise Bondesen, der i dag blev sendt på ferie fra sit nuværende job på Ekstra Bladet, indrømmer nu, at hun kendte til brugen af ulovlig persondata på ugebladet.
Louise Reseke

Nye belastende oplysninger dukker til aften op i Se og Hør-sagen. Tidligere nyhedschef på Se og Hør, Lise Bondesen, står nu frem og indrømmer sit kendskab til, at der blev brugt ulovligt indhentede oplysninger på ugebladet. Det skriver Eb.dk.

I et interview til Eb.dk siger Lise Bondesen, at Se og Hør gennem en årrække betalte en kilde for oplysninger om kendte danskeres kreditkort-betalinger.

"Det vidste jeg godt, og det benyttede jeg mig af. Jeg fik det også stoppet. Men jeg reagerede for langsomt. Alt for langsomt," siger hun til Eb.dk. Lise Bondesen skiftede sidste år fra Se og Hør til Ekstra Bladet, men blev i dag sendt på ferie på ubestemt tid som en konsekvens af Se og Hør-sagen er nu ruller på tredje dag.

Første bekræftelse

Ifølge Lise Bodensen var det tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup, der indledningsvis holdt møder med "tys-tys-kilden", den 45-årige IT-ansatte, der angiveligt har tracket og videresolgt oplysningerne om kendis-transaktionerne til Se og Hør.

Lise Bondesens oplysninger er den første direkte bekræftelse af, at overvågningen af kendtes bankoplysninger har fundet sted på Se og Hør igennem længere tid.

Sagen breakede søndag aften, da BT skrev om overvågningen på baggrund af romanen 'Livet, det forbandede', der udkom i går. Bogen, der er skrevet af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen bekriver bl.a., hvordan et ugeblad, "Se og Hørt", har købt oplysninger om kendtes kreditkort-bevægelser af en hemmelig kilde med adgang til transaktionsdata.

Siden er en 45-årig IT-mand og tidligere ansat i Nets og IBM kommet under mistanke for at være den virkelige "tys-tys-kilde", der lægger navn til romanfiguren.

Store konsekvenser

Sagen har allerede fået store konsekvenser for en række nuværende og tidligere ansatte på Se og Hør. Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup sagde i går farvel til sit job som politisk kommentator på TV 2 på grund af sin tilknytning til sagen, og til aften er syv medarbejdere på Se og Hør blevet hjemsendt samt to ansatte på Billed-Bladet, fordi de kædes til den hemmelige kilde.

Samtidig er Ekstra Bladets redaktionschef Lise Bondesen altså sendt på ferie på ubestemt tid.

Ekstra Bladet har desuden valgt, at to tidligere ansatte på Se og Hør, der i dag arbejder på Ekstra Bladet, ikke skal dække Se og Hør-sagen. Hvorvidt de som Lise Bondesen også har haft kendskab til den ulovlige praksis på Se og Hør er ikke belyst. Ifølge Bt.dk kendte mindst 16 Se og Hør-ansatte til den systematiske overvågning.

Politiet har indledt en efterforskning af sagen og har de seneste dage ledt efter mulige beviser og forbindelse til Se og Hør hos Nets og IBM. Aller Media indledte i går en intern undersøgelse, som advokat Henrik Stagetorn er sat i spidsen for.

Ifølge en række jurister med ekspertise i medieret,  kan de tidligere chefredaktører på Se & Hør Henrik Qvortrup og Kim Henningsen straffes med op til seks års fængsel, hvis de havde kendskab til de ulovligt lækkede bank-informationer.

Få mere overblik over Se og Hør-sagen her.

 

Læs også:

Se og Hør hjemsender syv medarbejdere

Se og Hør-sag breder sig til Billed-Bladet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu