DR: ”Indiens døtre” solgt til 16 lande

Dokumentaren om den brutale gruppevoldtægt og drab på en indisk studerende, som DR er medproducent af, har fanget udlandets interesse.

Kort efter de indiske myndigheder har forbudt landets tv-stationer at vise den, havde dokumentaren ”Indiens Døtre” i sidste uge premiere i Storbritannien og i Danmark. Her har DR spillet en væsentlig rolle i tilblivelsen som co-producent sammen med BBC og som salgspartner. Det skriver Berlingske.

Dokumentaren, der handler om den 23-årige indiske medicinstuderende, Jyoti Singh, der i 2012 blev udsat for gruppevoldtægt i New Delhi og senere døde af sine kvæstelser, har skabt stor debat, bl.a. fordi en af gerningsmændene i filmen udtaler, at kvinden selv havde et ansvar for, at overgrebet udviklede sig så brutalt.

Forbud booster interesse

Selvom filmen altså er hevet af plakaten i Indien er den allerede solgt til 16 lande, herunder USA, siger DR’s dokumentarchef, Mette Hoffmann Meyer, der ikke er forundret over det røre og interesse, filmen har udløst.

”Nej, egentlig ikke, men det fortæller måske mere om vi medier end om filmen. For der er ingen tvivl om, at det, at Indien har forbudt filmen, har været med til at booste interessen,« siger Mette Hoffmann Meyer.

Ifølge Dr.dk tror filmens danske producer, Mette Heide fra Plus Pictures, at "Indiens døtre" også vil finde vej til det indiske publikum.

”Jeg er helt sikker på, at man finder en løsning, så filmen skal nok komme ud i Indien før eller siden,” siger hun til Dr.dk.

Ud over at forbyde filmen har de indiske myndigheder i sidste uge bedt instruktøren, Leslee Udwin, om at forlade landet ifølge Dr.dk lige som landets regering har truet med et sagsanlæg mod BBC, der viste dokumentaren i onsdags.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu