Kronborg glad for rapport

"Det gode ved de to seneste rapporter er, at revisorerne rent faktisk har regnet på tallene," siger Anders Kronborg i en kommentar til det endelige TV 2-punktum.
Louise Reseke

Det var med en lidt metaltræt bemærkning om, at nu er alle sten vendt i sagen, nu skal der kigges fremad, at den nye kulturminister, Per Stig Møller, i dag meddelte, at der ikke bliver nogen erstatningssag mod Anders Kronborg i efterspillet om hans tid som leder af TV 2.

Selv er hovedpersonen glad for det punktum, der nu er sat.

"Jeg er glad for, at påstandene i Rigsrevisionens rapport nu endelig er blevet tilbagevist. Det gode ved de to seneste rapporter er, at revisorerne her rent faktisk har sat sig ned og regnet på tallene og gået bilagene igennem. Det er klart, det betyder noget," siger Anders Kronborg, der også gentager, hvad han har sagt mange gange tidligere - at TV 2's regnskaber også taler deres eget sprog.

"De regnskaber, der kommer fra TV 2, viser meget tydeligt, at de kanaler, vi i sin tid satte i gang, og distributionsindtægterne herfra, i dag driver værket hos TV 2," siger Anders Kronborg med henvisning til, at det TV 2's seneste regnskabsmelding lyder på et plus på 330 mio. kr. fra nichekanalerne - og minus på 350 mio. kr. på hovedkanalen.

Problematisk Rigsrevision
Med den seneste rapport er kritikken af Per Mikael Jensen og Anders Kronborgs budgetlægning, rapportering til bestyrelsen, ekspansionen af forretningen - og altså senest lejeaftalen for Teglholmen og distributionsaftalerne med Canal Digital og Viasat nu afvist i to uafhængige revisionsrapporter.

De to tidligere TV 2-chefer har tilsyneladende fået ret i den kritik, de fluks sendte tilbage mod Rigsrevisionen i sommer - og som Anders Kronborg gerne står ved. 

"Det er problematisk at Rigsrevisionen kan slippe af sted med at udarbejde og offentliggøre en rapport, der ikke har fugls føde på sig. Alle faldt ned af stolen, da rapporten kom. Men når der er nogle, der faktisk begynder at regne på tallene, viser det sig, at der ikke er hold i kritikken. Rigsrevisionen er en vigtig institution for demokratiet, og det giver da stof til eftertanke om, hvorvidt de har den kompetence, der skal til."

Per Mikael Jensen har tidligere luftet tanken om at lægge sag an mod Rigsrevisionen - har du gjort dig samme tanker?

"Nej, det har jeg ikke. Det må være op til statsrevisorerne at bedømme, om Rigsrevisionen gør det godt nok. Men jeg synes som sagt, det er problematisk, hvis ingen kan tage Rigsrevisionen alvorligt. Det her er jo ikke den eneste sag, hvor der har været kritik af deres arbejde," siger Anders Kronborg, der til trods for dagens punktum, har indstillet sig på, at sagen altid vil være en del af historien om hans professionelle liv. 

"For mig personligt er skaden sket, fordi det altid er dækningen af konflikten, der fylder mest i offentligheden. Det har været ubehageligt, især fordi Rigsrevisionens rapport var så utrolig grov og insinuerende. Det er jo ikke fordi, vi ikke begik fejl. Hvis jeg kunne gøre noget om, så skulle vi aldrig have budt på TV 2 Radio - men det er en gammel historie efterhånden."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu