Sportsredaktioner ikke lune på protestarmbånd

Protester ved OL i Kina gøres bedst ved at holde sig til det journalistiske håndværk, mener redaktører.
Thomas Bech Hansen
Protester ved OL i Kina gøres bedst ved at holde sig til det journalistiske håndværk, mener redaktører.

De kinesiske myndigheders undertrykkelse af presse- og ytringsfriheden har sparket en række OL-protestinitiativer i gang.

Ekstra-Bladets Poul Madsen har været på banen, og Dansk Journalistforbund har, ligesom den internationale journalistorganisation IFJ, taget initiativ til et protestårmbånd, der skal bæres af journalister under OL.

Sideløbende kører Danske Dagblades Forening en kampagne i samarbejde med den internationale avisudgiver-organisation WAN, der samler protestskrivelser mod fængslingen af kinesiske journalister.

Den umiddelbare reaktion på ideerne er dog, blandt de sportsredaktioner MediaWatch har talt med, lunken, selvom der denne gang bliver mere fokus på andet end sport.

Politikens sportsredaktør Søren-Mikael Hansen:

"Jeg kender ikke til det med armbåndene, så det kan jeg ikke udtale mig om konkret. Men umiddelbart kunne jeg forestille mig, at det vil tage fokus væk fra det, vi skal, nemlig at udøve journalistik, og det er vel i virkeligheden den bedste måde at markere sit standpunkt i forhold til ytrings- og mediefrihed på".

Politikens hold til OL er med syv udsendte journalister, en fastboende korrespondent og en fotograf det største blandt de danske aviser, der dækker begivenheden.

"Grunden til at vi har et stort hold denne gang er netop, at begivenheden rummer så mange andre aspekter end det sportslige. Jeg tror, at medier der sender to eller tre journalister får vanskeligt ved at give en tilstrækkelig dækning", vurderer Søren-Mikael Hansen.

TV 2s sportschef Flemming Meier:

"Vi synes, vi ville forstyrre det, vi skal lave i Kina, hvis vi anlægger en særlig politisk vinkel. OL i Beijing er ikke anderledes for os end nogle af de tidligere lege har været. Vi er der for at rapportere fra det sportslige og det, der ellers foregår udenom. Men noget decideret standpunkt vil vi ikke tage."

Ekstra-Bladets sportsredaktør Allan Olsen:

"Vi har ikke lagt os hundrede procent fast på det endnu, men det er klart, at vi også vil fokusere på bagsiden af medaljen udover det sportslige. Vi vil helt sikkert gå anderledes til opgaven ved dette OL end vi har gjort ved nogle af de tidligere. Hvad vi præcist skal gøre, og om vi skal gå med armbånd eller lignende, det har vi ikke taget endelig stilling til".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu