TV 2-korrespondent i USA: Politiet skelner ikke mellem presse og demonstranter

Urolighederne i USA har også medført angreb på de pressefolk, der dækker protesterne. Politiet ser pressen som en del af mængden, oplever korrespondent Jesper Steinmetz.
Foto: Adam Jandrup / TV 2
Foto: Adam Jandrup / TV 2

Sammenstødene mellem demonstranter og politi i USA har foreløbig også ført til 211 angreb på pressefriheden og 33 anholdelser af pressefolk, skriver fagbladet Journalisten med henvisning til tal fra databasen U.S. Press Freedom Tracker.

Ifølge Jesper Steinmetz, der er korrespondent for TV 2 og dækker demonstrationerne, går politiet ikke målrettet efter pressefolk, men tager omvendt heller ikke nogelt hensyn til, at de pressefolk, der er til stede, er på arbejde og ikke en del af protesterne.

"Vi er bare en del af mængden, og hvis demonstrationen skal opløses, og det kræver tåregas og gummikugler, så er de skideligeglade med, at der også er journalister i den mængde," siger Jesper Steinmetz til Journalisten.

Angrebene på pressen har bl.a. fået den australske regering til at reagere, skriver Berlingske, efter et australsk tv-hold, der var i gang med af rapportere fra Washington, oplevede, at en politibetjent trådte ind i billedet og slog mod kameraet, selvom journalisten kort forinden havde råbt, at de var fra pressen.

Politi i USA har angrebet pressen over 100 gange under uro 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu