DR-serie om Danmarks vilde natur bruger tamme dyr

Nyt DR-program skal give et indblik i den danske natur. Nogle af optagelserne i programmet er dog iscenesat.
En mårhund fotograferet nær Silkeborg. Billedet stammer ikke fra DR's naturserie. | Foto: Anita Graversen / Ritzau Scanpix.
En mårhund fotograferet nær Silkeborg. Billedet stammer ikke fra DR's naturserie. | Foto: Anita Graversen / Ritzau Scanpix.
RITZAU

DR's naturserie "Vilde vidunderlige Danmark" indeholder visse iscenesatte klip.

Det fremgår i ti sekunder til allersidst i rulleteksterne af det program, som blev sendt søndag aften.

I teksten fremgår det, at optagelserne til programmet er sket i tæt samarbejde med førende danske eksperter.

Det skal sikre, at "de afbildede situationer repræsenterer dyrenes naturlige adfærd så loyalt som muligt og sikre mindst mulig påvirkning af de medvirkende dyr".

"Visse scener er iscenesat, og der er foretaget optagelser i studie og akvarier, ligesom der er brugt tamme dyr," lyder det i teksten.

Et eksempel er scenen med uglen, som jager mus. Her er brugt en tam ugle, som man har fået til at flyve ned mod kameraet, som optager den.

Det siger Erling Groth, redaktør for "Vilde vidunderlige verden."

"Det har været vigtigt for os, at det, vi gengiver, er en tro udgave af det, der sker ude i den danske natur," siger han.

Han fortæller, at ambitionen for programmet er at komme helt tæt på dyrene, hvilket ikke er så ligetil. Eksempelvis med uglen, som jager mus om natten.

"Det er et eksempel på, at vi genskaber en virkelighed, som eksperterne siger, at sådan foregår det, når uglen jager mus i skoven," siger Erling Groth.

Han fremhæver, at DR har fortalt åbent om, hvordan programmet er blevet til. Både på deres hjemmeside, sociale medier og pressemøder.

Programmet er en del af en serie på i alt fem programmer, som har til formål at give seerne et indblik i den danske natur og de dyr, som lever heri.

Hvert afsnit har fokus på et bestemt levested, såsom skoven og vandløb. Søndag kom seerne blandt andet tæt på kongeørnen, grævlingen og ræven.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu