Kritik af arbejdsforholdene i den danske spilbranche

Usikre ansættelsesforhold og mangel på overenskomster præger spilbranchen herhjemme, lyder kritik fra animator, der har forladt Danmark som en konsekvens.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF MORTEN STEEN, ITWATCH

Korttidsansættelser og manglende overenskomster. Der hersker en usund arbejdskultur i spilbranchen herhjemme. Sådan lyder kritikken fra animatoren Pernille Hansen, som har forladt Danmark til fordel for et job i udlandet.

Det skriver dr.dk.

"Hvis man er heldig, kan man få en kontrakt, der varer ét til to år, men mange kontrakter er på én til seks måneder. Det gør det let for arbejdsgiverne at sætte den standard, de ønsker, og udnytte den sårbare position, de ansatte har," siger Pernille Hansen til dr.dk.

Efter hun færdiggjorde sin uddannelse på The Animation Workshop i 2015, var hun i løbet af tre år ansat seks forskellige steder på korte kontrakter. Pernille Hansen kritiserer blandt andet fagforeningen FAF (Film- og tv-arbejderforeningen) for ikke at have indgået en overenskomst på området.

Hos FAF fastslår man over for DR, at fagforeningen arbejder for at sikre freelance-animatorer. Ifølge sekretariatschef Rene Høyer Jørgensen vil man tage et møde med Producentforeningen i et forsøg på at regulere nogle af områder på vej mod en overenskomst.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu