TDC-topchef: Nye ejere får overdraget selskab i god form

Pernille Erenbjerg vil ikke spekulere i sin egen fremtid hos TDC med nye ejere og glæder sig i stedet over fremgang i resultatet.
Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
RITZAU FINANS

Det er et TDC i en markant bedre stand, som fredag får nye ejere i form af et konsortium bestående af ATP, PFA, PKA og Macquarie.

Det er bedst udtrykt ved, at teleselskabet for første gang i mange år har leveret vækst i indtjeningen.

Sådan lyder det fra TDC's topchef, Pernille Erenbjerg, som ikke vil forholde sig til sin egen fremtid i selskabet.

"Det er et TDC, der kommer i mål med den strategi, vi lagde frem for tre år siden. Det er et TDC, der er væsentligt styrket, og det er dokumenteret med, at vores danske forretning er i vækst, som mange ikke troede, at vi ville kunne levere nu," siger Pernille Erenbjerg til Ritzau Finans.

"Det er et TDC i god form," siger hun.

Leverer vækst i EBITDA

TDC kunne i første kvartal fremvise en organisk vækst i driftsoverskuddet før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 1,1 pct., da overskuddet lød på 2076 mio. kr. Det er den bedste udvikling siden 2010.

Der har været spekuleret meget i Pernille Erenbjergs fremtid i TDC under det nye ejerskab, men hun afviser at kommentere det.

"Det bliver vi nødt til at komme tilbage og snakke om senere. Jeg er superstolt af de resultater, vores medarbejdere har skabt, og det vil jeg glæde mig over i dag," siger Pernille Erenbjerg, der har været direktør fra 2015 og i selskabet siden 2003.

Skuffet over glippet handel

TDC's kommende ejere har varslet, at strategien fremadrettet vil være fokuseret på netværk, mens de kommercielle dele – herunder Yousee – skal ind i et separat selskab.

Linjen er anderledes fra, hvad Pernille Erenbjerg har været med til at føre igennem, hvor der har været fokus mere fokus på underholdning.

TDC købte i 2014 det norske kabel-tv-selskab Get, og i starten af 2018 forsøgte teleselskabet at fusionere med svenske MTG Nordics, som blandt andet ejer TV3-kanalerne og Viasat – men det blev droppet, da konsortiet kom på banen.

Pernille Erenbjerg erklærer sig på det personlige plan skuffet over, at MTG-handlen løb ud i sandet.

"Man lægger strategier og planer og eksekverer så godt som muligt, og så sker der nogle gange ting, som man ikke havde planlagt. Det er klart, at det her er en af de større ting, som ikke gik som forventet," siger hun.

Pernille Erenbjerg fortæller, at hun var bevidst om, at hun som direktør kun havde relativt kort tid til at vende udviklingen i TDC, da hun tog over – og at det var nødvendigt at skabe et stærkere selskab, før der igen ville blive plads til for eksempel opkøb.

"Vi var nået til, at vi var klar til at tage det næste skridt, og vi var også lykkes med en fin aftale, så selvfølgelig er det en personlige skuffelse fra min side, at det ikke gik sådan. Det ville nok være umenneskeligt andet," siger Pernille Erenbjerg.

Fortsat pres på tv

Pernille Erenbjerg fortæller, at hun var bevidst om, at hun som direktør kun havde relativt kort tid til at vende udviklingen i TDC, da hun tog over – og at det var nødvendigt at skabe et stærkere selskab, før der igen ville blive plads til for eksempel opkøb.

"Vi var nået til, at vi var klar til at tage det næste skridt, og vi var også lykkes med en fin aftale, så selvfølgelig er det en personlig skuffelse fra min side, at det ikke gik sådan. Det ville nok være umenneskeligt andet," siger Pernille Erenbjerg.

Selv om aftalen ikke blev til noget, ser hun fortsat opkøbet som den bedste løsning til at løse udfordringerne i Yousee, der bare det seneste år har mistet 76.000 tv-kunder.

"Vi laver løbende en række tiltag og tilbud over for kunderne, der skal trække udviklingen i den rigtige retning og også få en stor effekt på sigt, men det store skridt, som vi lagde frem i februar, bliver ikke til noget til noget lige nu."

"Men det ændrer ikke ved, at jeg tror, at det er den rigtige vej for enhver tv-forretning, og det synes jeg også, at vi ser i de transaktioner, der sker rundt omkring – ikke mindst USA. Som jeg ser det, er der for mange for led i tv-distributionen, som det ser ud i dag," siger Pernille Erenbjerg.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu