S vil acceptere DR-nedskæringer - hvis større andel af besparelse går til nyt indhold

Oppositionspartiet er åbne for at indgå i et medieforlig, men det kræver, at en større andel af de millioner, der skal spares på DR, går til andet public service, siger medieordfører.
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Socialdemokratiet er klar til at diskutere nedskæringer på DR's budget og indgå i et medieforlig. Men det kræver, at en andel af de millioner, som DR beskæres med, afsættes til andet dansksproget indhold andre steder i den danske mediebranche. Det siger Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, til Politiken.

"Vi er villige til at forhandle om den ramme, hvor der nu står til at forsvinde 700 millioner helt fra dansksproget public service-indhold. Kan vi få ændret på det, er vi til at tale med," siger Mogens Jensen til Politiken.

Da regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede aftalen om at beskære DR's budget med 20 pct. over fem år, sagde parterne, at aftalen var en adgangsbillet for at indgå i de videre medieforhandlinger. Det mødte kritik fra oppositionen, som afviste regeringens "ultimative krav".

Som en del af regeringens aftale, afsættes 77 mio. kr. ud af besparelsen, svarende til 2 procentpoint af DR's budget, til de kommende medieforhandlinger. Ifølge Mogens Jensen håber Socialdemokratiet "at kunne få en dialog med regeringen" om at hæve det beløb.

Men Dansk Folkeparti afviser, at der kan ændres på aftalen.

"Nej, det er ikke til forhandling. Det er det, aftalen går ud på. Det er ikke sådan, at de 2 procent pludselig kan hedde 5 eller 10. Skal der gives flere penge til medieområdet, må de komme fra de 2 procent, eller hvad regeringen ellers kan finde fra andre kilder," siger Peter Skaarup, gruppeformand i Dansk Folkeparti, til Politiken.

Kulturminister Mette Bock oplyste i går, mandag, på Facebook, at regeringens medieudspil først ser dagens lys efter påske. Forklaringen er, at regeringen og Kulturministeriet ifølge Mette Bock har fået afklaring på ambitionen om at sælge TV 2. Ønsket om at sælge det statsejede tv-selskab har afventet en dialog med EU-Kommissionen, som skal forholde sig til, hvordan de statsstøttesager, der potentielt kan koste TV 2 milliarder af kroner, kan indhegnes ved et eventuelt salg.

Præciseret kl. 14.20, det fremgik tidligere af underrubrikken, at Socialdemokratiet ”lodret” har afvist regeringens sparekrav til DR - retteligt har partiet afvist sparekravet, hvis det er ultimativt, og der ikke afsættes flere penge til produktion af dansk public service, end regeringen lægger op til.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu