Minister: Radioudbud holder tiden

EU-granskning vil ikke sinke udbuddet af FM4-koncessionen, der bliver tildelt til april som planlagt, lover kulturministeren.
Per Fanefjord Laursen

EU ønsker ikke, at det danske udbud af FM4 koncessionen åbner en port for nye statsstøtte-sager. Det øger risikoen for en forsinket udbudsplan, som beskrevet på MediaWatch forleden.

Tidsplanen bliver usikker, fordi Kulturministeriet skal ligge i løbende dialog med EU i januar-marts om udbuddets formuleringer, mens medieselskaberne forfatter deres ansøgninger. Har EU-embedsmændene indvendinger til det danske radioprojekt, skal de undersøges. Selv om det muligvis er få indvendinger, kan ugerne løbe hurtigt. 

“Det er helt rimeligt, at EU vil se på projektet, når der er licensmidler i spil,” siger kulturminister Per Stig Møller, der tirsdag var sat i stævne af Mogens Jensen (S) i et samråd i Kulturudvalget om radioudbuddet.

Ifølge Per Stig Møller har den danske stat selv anmodet om den grundige EU-godkendelse af udbuddet for at sikre sig, at de konkurrenceretslige forhold er i orden. Blandt andet forholdene om, hvor meget radioen må tjene af den kapital, koncessionindehaveren selv investerer.

EU kender dansk tidsplan
Kulturministeren er ikke bekymret.

“Jeg forventer, at tidsplanen holder, for EU er informeret om vores tidsplan og har accepteret, at notifikationsprocessen sker, mens udbuddet er i gang. Derfor går jeg ud fra, at planen med en tildeling af koncessionen i april holder,” siger ministeren.

DR afleverer frekvenserne som planlagt
Planen er, at den nye koncessionsindehaver næste år har fra april til november til at opbygge en radiostation, og Per Stig Møller ser ingen grund at betvivle, at den tidsplan holder vand - også i forhold til DR.

“Planen holder, således at DR skal sende P2 på frekvensen til den 1. november 2011, hvilket DR også er blevet betalt for.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu