Forfattere honoreres med frokost for oplæsning

"Forfatter i det grønne" er en kommende arrangementsrække i regi af restauratør Claus Meyer, hvor forfattere inviteres til at læse højt fra deres værker - men uden løn. Forfatter er "paf" over manglende betaling, som af arrangøren begrundes med, at Meyers ikke selv tjener penge på arrangementet.
Forfatter Anna Elisabeth Jessen kalder det "dårlig stil", at forfattere ikke honoreres for oplæsning. | Foto: Mads Frost/Ritzau Scanpix
Forfatter Anna Elisabeth Jessen kalder det "dårlig stil", at forfattere ikke honoreres for oplæsning. | Foto: Mads Frost/Ritzau Scanpix

Det er "dårlig stil", at forfattere kun får en frokost på Claus Meyers restaurant Fasangården i honorar for at deltage i oplæsningsarrangementet "Forfatter i det grønne", som er arrangeret af kok og restauratør Claus Meyers eventselskab Meyers Venue. Det mener forfatter Anna Elisabeth Jessen ifølge Information.

"Ligesom de kommunikationsansvarlige i Meyers nok får løn for at kontakte os, og at kokkene og tjenerne på Fasangården nok ikke kun lever af en frokost på Fasangården, bør det samme selvfølgelig gøre sig gældende for de forfattere, man gerne vil have skal være med til arrangementerne," siger forfatteren til Information.

Hos Meyers Venue lyder begrundelsen for den manglende betaling, at arrangementet er gratis og offentligt tilgængeligt, og at arrangementet skal ses som en mulighed for eksponering af både forfatterne og restauranten oven på en hård tid under coronapandemiens nedlukning af samfundet.

"Situationen er for mig at se, at den her type gratisarrangementer kun lade sig gøre, hvis begge parter er klar på, at man gør det for at glæde andre oven på en svær tid for alle – ikke for at tjene penge. Havde vi for eksempel valgt at holde et eksklusivt arrangement på selve Fasangården med krav om billetkøb fremfor et gratis arrangement i en offentlig park, som det er tilfældet, så havde vores tilgang til at honorere forfatterne selvfølgelig også været en anden," lyder det fra Marie Egede, forretningschef i Meyers Venue.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu