DR: Vi skal finde balance for citathistorier

De statsejede medier skal fortsat citere avisernes historier, men DR's nyhedsdirektør indrømmer, at der bør findes en balance.
Thomas Bo Christensen

Debatten omkring de statsejede mediers brug af historier fra dagbladene, som tog fart i efteråret, da Danske Medier foreslog en begrænsning af citatretten til længden af en såkaldt tweet, fortsætter i en artikel i dagens Politiken.

Her slår både adm. direktør i Berlingske Media, Lisbeth Knudsen, og koncerndirektør i JP/Politiken, Stig Ørskov, på tromme for, at der må ske ændringer, så DR og TV2 ikke hapser historier fra dagbladene, som de forsøger at tage penge for ved oprettelsen af betalingsmure.

Stig Ørskov mener ikke, at løsningen er, at f.eks. Dr.dk slet ikke skal være til stede online, men at mediehuset i lighed med tyske ZDF kunne nøjes med at lægge radio og tv på nettet.

Den argumentation kan nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, ikke følge, da det ifølge ham vil betyde, at dagbladene heller ikke må lave levende billeder eller lydklip på nettet. Tværtimod handler problematikken for ham om, at dagbladene må finde indtægter ved at lave indhold, som brugerne vil betale for - og her spiller de statsejede medier indirekte en rolle:

”Der skal vi også være imødekommende i en diskussion: Findes der en balance, så vi kan være med til at sprede kendskabet til vigtige historier – både af hensyn til offentligheden og hensynet til de medier, der frembringer den gode historie – men ikke gøre det i sådan et omfang, at folk ikke behøver at betale for den fulde historie. Det har aldrig været målsætningen,” siger han til Politiken.

- TBC

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu